Ansökan om verksamhetsbidrag för föreningar

Ansökan om verksamhetsbidrag för följande verksamhetsår ska lämnas in till kommunen senast den 1 september. Till ansökan ska bifogas bokslut, revisionsberättelse och verksamhetsberättelse för föregående verksamhetsår (inklusive medlemsantal när relevant) samt budget för följande verksamhetsår.

Bidrag beviljas främst till föreningar i Eckerö kommun, som bedriver allmännyttig verksamhet.

Bidrag utgår främst i form av verksamhetsbidrag. Eventuellt kan till exempel renoverings- och investeringsbidrag också beviljas i särskilda fall. Till föreningar som har sin hemort utanför Eckerö kommun samt bedriver sin verksamhet utanför Eckerö kan endast verksamhetsbidrag beviljas.

Föreningsmedlemmar som bor stadigvarande i Eckerö och som betalt medlemsavgift till föreningen utgör en grund för att ge bidrag. För att föreningen ska anses bidragsberättigad måste antalet bidragsberättigade medlemmar uppgå till minst tio. Förtroendeorgan ska sträva till jämställdhet mellan könen vid beviljande av bidrag. Bidrag ska beredas så att båda könens lika rätt till aktiviteter tillgodoses.

En bidragsberättigad förening med hemort i Eckerö kan söka bidrag för att finansiera ett renoverings- eller investeringsprojekt. Kommunens bidrag utgör vid renoveringar och investeringar alltid en andrahandsbidragsform. Bidrag ska i första hand sökas från övriga myndigheter eller inrättningar. Renoverings- och investeringsbidrag prövas från fall till fall av kommunen. Renoveringen eller investeringen ska vara ändamålsenlig och kostnadsmässigt i proportion till den verksamhet som föreningen bedriver