Här hittar du information om näringsliv, bibliotek, föreningsliv, idrottsanläggningar, sevärdheter och kultur och historia.

Denna fantastiska ö, i röd granit som rest sig ur havet. Eckerö, som är Ålands solsida. Här hittar du Ålands finaste sandstrand, de vackra röda granitklipporna och nästan överallt du går så ser eller hör du havets brusande vågor. Här kan du lätt promenera mellan storslagna byggnadsverk från tsartiden till den genuina fiskelägesmiljön där ”Vi på Saltkråkan” spelades in. Här finner du camping, stugor, hotell, caféer, pubar och restauranger i en skön blandning. Naturen lockar till ett friluftsliv bland klippor, stränder och bad.

Näringsliv

Ålands landskapsregering administrerar flera stödformer som du kan läsa om på Näringsavdelningens hemsida.

Är du intresserad av att starta ett eget företag? Ålands Näringsliv erbjuder sina medlemsföretag kostnadsfri rådgivning och därmed hjälp till nyföretagare; den som funderar på eller bestämt sig för att starta eget eller för att ta över ett befintligt företag. De besvarar frågor kring alltifrån val av företagsform, styrelsesammansättning, näringsrätt, skattefrågor, anmälan och tillståndsansökan etc. De kan även hjälpa till med att ta fram och fylla i blanketter samt med kontakter med myndigheter med mera. Vill du ha mera information om att starta eget? Här finns information om medlemskap.

Allemansrätten

I Norden har vi sedan urminnes tider haft rätt att röra oss fritt i naturen enligt grundregeln ”du får inte störa och inte förstöra”. Visa hänsyn i naturen och tänk på att du rör dig på någon annans mark. Allemansrätten på Åland är lite mer begränsad än i Sverige och övriga Finland, eftersom den känsliga skärgårdsnaturen ska tåla många besökare. Läs mer på Visit Åland.

Fiskekort

Obligatoriskt för dig som vill fiska. Eckerökortet ger dig tillgång till ett av Ålands största fiskekortsområden, både på öppet hav och i skyddade vikar. Det finns också lokala kort. Säljs vid de flesta turistanläggningar.