genti dama piele ieftine

Eftersom situationen kan ändra snabbt är det även för kommuninvånarna av stor vikt att följa de instruktioner som Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) och Institutet för hälsa och välfärd (THL) upprätthåller på sina sidor.

Finlands regering har i samverkan med republikens president konstaterat att undantagsförhållanden råder i Finland på grund av coronavirusutbrottet.

Följande anvisningar uppdateras och preciseras i takt med att ny information kommer från hälsovårdsexperter och de behöriga myndigheterna:

Uträtta ärenden i första hand per telefon eller e-post
I mån av möjlighet bör telefon och e-post användas. Vid t.ex. utkomststödsärenden kan handlingar lämnas in i kommunens postlåda utan personligt besök. Delar av personalen arbetar hemifrån men kan nås som vanligt per telefon och e-post. Alla kontaktuppgifter hittar du här. Kommunkansliet tar endast emot på förhand avtalade besök. Om du har varit utomlands (även Sverige och Finland) de två senaste veckorna, eller har minsta förkylningssymtom önskar vi att du inte alls besöker kommunkansliet. 

Socialförvaltningen
Information från socialförvaltningen om hjälp vid ekonomiska problem och vart man vänder sig vid andra problem, såsom alkoholproblem, psykiskt illamående m.m., som kan uppstå i den innevarande situationen hittar du här.

Solgården
Solgården håller stängt för besökare och har ställt in alla evenemang som berör folk utifrån. Här hittar du mer information om vad som gäller inom äldreomsorgen just nu. 

Barnomsorgen
Regeringen har beslutat att lätta på restriktionerna inom barnomsorgen från och med 14.5.2020. Alla barn är varmt välkomna tillbaka till dagis!
Barn som visar minsta tecken på förkylningssymtom ska fortsättningsvis stanna hemma tills de är helt friska.
Från och med måndagen den 18 maj 2020 tillämpas normal avgiftstaxa.

Skolan
Distansundervisningen upphör den 13 maj.
Normala föris/eftis-avgifter tillämpas fr.o.m. måndag 18.5 enligt beslut av kommunstyrelsen 12.5.2020.

Biblioteket
Kommunens bibliotek öppnar igen den 1 juni. Före det ger biblioteket service på telefon (018) 38 651 och via biblioteket@eckero.ax måndagar och onsdagar 17.00-20.00.

Fritidsverksamhet
Fritidsverksamheten avbryts.

Offentliga sammankomster
Offentliga sammankomster begränsas till tio personer, och allmänheten rekommenderas undvika att i onödan vistas på allmänna platser.

Personer över 70 år
Den som är 70 år eller äldre ska undvika kontakter med andra människor så långt som möjligt. Om du som är 70 år eller äldre behöver hjälp med att till exempel handla mat, kontakta kommunkansliet på tel. (018) 32 930 vardagar kl. 10.00-13.00. Obs! Ingen utkörning på fredagar.

Ytterligare information: Raine Katajamäki, kommundirektör, tel. (018) 329 321

Sidan uppdaterad 15.5.2020 kl. 15.05

Sök